1/20/2011

Hva stopper nyttårsforsettene dine?

Husker du nyttårsforsettene dine fra i fjor? Hvis du er som de aller fleste av oss, er de glemt før januar er over. Derfor syns vi det passer nå mot slutten av januar med noen tips som kan hjelpe oss til å holde fast på nyttårsforsettene våre enda en stund.


1.Vær konkret. Sjekk at målene dine er spesifikke og målbare. Minn deg selv på målene dine hver dag. Heng dem gjerne opp på kjøleskapsdøren eller kontorveggen.
2.Er du kanskje litt for sta? Får du ikke til resultater? Prøv en ny vri. De 5 kg forsvant ikke med joggeprosjektet i fjor, hva med heller å se på hva du spiser?
3.Hold et øye med progresjonen. Kommer du nærmere målet, hvordan går det? Skriv ned resultatene, selv om de er små.
4.Juster underveis. Fungerer ikke fremgangsmåten, prøv noe annet og juster slik at det fortsatt er mulig å bevege seg mot målet.
5.Bestem deg for hvorfor du skal nå målet. Hva er det som motiverer deg? Vet du hvorfor du vil løpe New York Maraton, har du en effektiv medisin mot bortforklaringene og unnskyldningene dine når du heller vil slenge i sofaen enn å ta på joggeskoene.
6.Fortell andre om forsettene. Da jobber du litt ekstra – når du vet at andre følger med.
7.I går er i går – og ikke noe du kan endre. Du har dagen i dag til å gjøre det du kan for å nå målet ditt!
8.Feire underveis – kanskje ikke med et kakestykke hvis målet er å bli mindre, men med noe du setter pris og som skaper glede i hverdagen.

Om du skal slanke deg 5 kilo, trene til maraton 2012 i New York, finne en ny jobb eller bli en dyktig e-postmarkedsfører kan tipsene over bidra til at du neste januar husker tilbake med tilfredshet på 2011- nyttårsforsettene dine.

Publisert i Vergil magasin og på www.vergil.no

No comments:

Post a Comment

Hva syns og mener du?